8 bästa däckverkstäderna i Motala: Omdöme, Pris & Betyg

Att hitta en bra däckverkstad i Motala kan vara en utmaning. Det finns flera alternativ att välja mellan, och det är viktigt att hitta en pålitlig verkstad som erbjuder bra service till rimliga priser. Jag har undersökt de olika alternativen i staden för att hjälpa dig göra ett bra val.

En livlig gata med 8 färgglada och livliga däckbutiker i Motala, som alla visar sina logotyper och erbjuder olika däcktjänster

I den här artikeln presenterar jag de 8 bästa däckverkstäderna i Motala baserat på kundrecensioner, priser och serviceutbud. Dessa verkstäder erbjuder allt från däckbyte och balansering till försäljning av nya däck och fälgar. Oavsett om du behöver byta till vinterdäck eller vill köpa nya sommardäck, finns det alternativ som passar dina behov och din budget.

1) Motala Bil och Service – Bilvård & Bilverkstad & däck service

Jag besökte nyligen Motala Bil och Service och blev imponerad av deras professionella däckservice. De erbjuder ett brett utbud av däck från kända märken och har modern utrustning för montering och balansering.

Personalen var kunnig och hjälpsam. De gav mig bra råd om vilka däck som passade bäst för min bil och körvanor. Priserna var rimliga, särskilt med tanke på den höga kvaliteten på arbetet.

Väntetiderna var korta och servicen snabb. Jag uppskattade att de erbjöd gratis däckförvaring för kunder som köper sina däck där. Det sparar utrymme hemma och gör det enkelt att byta mellan sommar- och vinterdäck.

Verkstaden var ren och välorganiserad. De tar även hand om andra bilrelaterade tjänster som oljebyte och bromsjusteringar, vilket gör det till en bekväm one-stop-shop för bilägare i Motala.

Betyg: 4.9 (251 recensioner)
Plats: Södra Allén 23-25, 591 37 Motala
Kontakt: 072-848 71 66
Webbplats: Besök webbplats

2) Däckia Motala

Jag besökte nyligen Däckia Motala och blev imponerad av deras professionella service. Verkstaden är välorganiserad och ren, vilket gav ett gott första intryck.

Personalen var kunnig och hjälpsam. De förklarade tydligt vad som behövde göras med mina däck och gav bra råd om däckvård. Jag uppskattade särskilt deras ärlighet – de rekommenderade inte onödiga tjänster.

Priserna var rimliga för den höga kvaliteten på arbetet. De erbjöd också ett bra urval av däck från olika märken. Jag fick hjälp att hitta rätt däck för min bil och budget.

Väntetiden var kort och arbetet utfördes snabbt. Totalt sett var jag mycket nöjd med min upplevelse hos Däckia Motala.

Betyg: 4,6 (40 recensioner)
Plats: Vintergatan 14, 591 32 Motala
Kontakt: 0141-21 80 00

3) Däckexperten I Motala AB

Jag besökte nyligen Däckexperten I Motala AB och blev imponerad av deras professionella service. De har ett brett utbud av däck för olika fordon och väderförhållanden.

Personalen var kunnig och hjälpsam. De gav mig goda råd om vilka däck som passar bäst för min bil och körvanor. Jag uppskattade deras ärliga rekommendationer utan påträngande säljtekniker.

Verkstaden var ren och välorganiserad. Jag såg modern utrustning för däckbyte och balansering. Väntetiden var kort och arbetet utfördes snabbt och noggrant.

Priserna var rimliga för den höga kvaliteten på service och produkter. De erbjöd också förvaring av mina vinterdäck till en bra kostnad.

Betyg: 4,2 (40 recensioner)
Plats: Saturnusgatan 1, 591 32 Motala
Kontakt: 0141-711 22
Webbplats: Besök webbplats

4) Euromaster Motala

Jag besökte nyligen Euromaster Motala och blev imponerad av deras professionella service. De har ett brett utbud av däck för alla typer av fordon och årstider.

Personalen visade stor kunskap och hjälpte mig att välja rätt däck för min bil. De förklarade skillnaderna mellan olika märken och modeller på ett enkelt sätt.

Verkstaden var ren och välorganiserad. Jag uppskattade att de arbetade effektivt och fick mina nya däck monterade inom kort tid. Priserna var också rimliga jämfört med andra verkstäder i området.

Deras öppettider från 07:00 till 17:00 på vardagar passar bra för de flesta. Tyvärr har de stängt på helgerna, vilket kan vara ett minus för vissa kunder.

Betyg: 4,5 (78 recensioner)
Plats: Dynamovägen 3, 591 61 Motala
Kontakt: 0141-587 00
Webbplats: Besök webbplats

5) 4 Auto i Motala AB

Jag besökte nyligen 4 Auto i Motala AB och blev imponerad av deras service. De erbjuder däckbyten och underhåll för alla bilmärken. Jag uppskattade att de använder reservdelar från Autoexperten, som är kända för sin kvalitet.

Verkstaden är ackrediterad, vilket ger extra trygghet som kund. När jag var där såg jag att de var väl förberedda för däcksäsongen. De rekommenderade att boka i god tid, särskilt under högsäsong.

4 Auto utför service enligt tillverkarnas krav. Det betyder att man får samma garantier och stämpel i serviceboken som hos en märkesverkstad. Jag tyckte det var bra att de erbjöd detta till ett konkurrenskraftigt pris.

Personalen var kunnig och hjälpsam. De förklarade tydligt vad som behövde göras med min bil och gav mig en rättvis prisuppskattning. Jag kände mig trygg med att lämna min bil hos dem.

Betyg: 4,7 (127 recensioner)
Plats: Eriksbergsgatan 4, 591 45 Motala
Kontakt: 0141-23 10 50
Webbplats: Besök webbplats

6) Tälle Bil, Däck & Släpservice AB

Jag besökte nyligen Tälle Bil, Däck & Släpservice AB i Motala. De erbjuder en bred service för bilar och däck. Jag blev imponerad av deras kunskap och effektivitet när det gäller däckbyten.

Verkstaden har en praktisk plats på Vadstenavägen. Jag märkte att de hade ett stort lager med olika däckmärken och storlekar. Personalen var hjälpsam och svarade på alla mina frågor om däckskötsel.

Priserna var rimliga jämfört med andra verkstäder i området. För ett däckbyte betalade jag runt 800 kr, vilket kändes rättvist. De erbjöd också däckförvaring för 600 kr per säsong.

Väntetiden var kort, och arbetet utfördes snabbt. Totalt tog mitt besök mindre än en timme. Jag uppskattade deras effektivitet, särskilt under de hektiska däckbytessäsongerna.

Betyg: 3,9 (28 recensioner)
Plats: Vadstenavägen 14, 591 37 Motala
Kontakt: 0141-507 72

7) Motala Däck & Mc Teknik Ab

Jag besökte nyligen Motala Däck & Mc Teknik Ab och blev imponerad av deras service. De erbjuder ett brett utbud av däck och motorcykeltjänster. Personalen var kunnig och hjälpsam.

Verkstaden var ren och välorganiserad. Jag såg flera motorcyklar som genomgick service. Deras utrustning verkade modern och välskött.

Priserna var rimliga för de tjänster de erbjöd. Jag uppskattade särskilt deras snabba hantering av kunderna. De arbetade effektivt utan att kompromissa med kvaliteten.

Betyg: 4.7 (17 omdömen)
Plats: Askagatan 7, 591 93 Motala
Kontakt: 070-476 29 38
Webbplats: Besök webbplats

8) OKQ8 Bilverkstad Motala

Jag besökte nyligen OKQ8 Bilverkstad i Motala och blev imponerad av deras professionella service. Verkstaden erbjuder ett brett utbud av däcktjänster, från byte till balansering och förvaring.

Personalen visade stor kunskap och var hjälpsamma när jag hade frågor om mina däck. De förklarade tydligt vilka alternativ som fanns och gav bra rekommendationer baserat på min bil och körstil.

Priserna var rimliga och jag uppskattade att de erbjöd både budget- och premiumalternativ. Väntetiden var kort och arbetet utfördes snabbt och noggrant. Lokalerna var rena och välorganiserade.

OKQ8 Bilverkstad Motala är ett pålitligt val för däckbyte och underhåll. Deras erfarenhet och kundfokus gör dem till en av de bästa däckverkstäderna i området.

Betyg: 4,2 (140 recensioner)
Plats: Vintergatan 25, 591 32 Motala
Kontakt: 0141-20 93 90

Tjänster som Erbjuds av Däckverkstäder

En upptagen däckverkstad med mekaniker som arbetar med bilar, byter däck och servar fordon i Motala

Däckverkstäder ger många viktiga tjänster för bilägare. De ser till att dina däck är säkra och i bra skick. Jag ska gå igenom de vanligaste tjänsterna som erbjuds.

Däckbyte och Däckbalansering

Däckbyte är en grundläggande tjänst som alla verkstäder erbjuder. De tar av dina gamla däck och sätter på nya. Detta görs ofta två gånger per år – vår och höst. Priset för ett däckbyte ligger ofta runt 300-600 kr.

Däckbalansering är också viktigt. Det gör att däcken slits jämnt och att bilen kör mjukt. Verkstäderna använder speciella maskiner för detta. De sätter små vikter på fälgarna så att hjulen snurrar perfekt.

Många ställen har paketpriser. Till exempel kan ett däckbyte med balansering kosta runt 800-1000 kr för alla fyra hjul.

Reparation och Underhåll

Ibland behöver däck lagas. Om du får en spik i däcket kan verkstaden ofta laga det. Det kostar oftast 200-400 kr. De kan också laga små sprickor i fälgarna.

Däcktryck är viktigt att kolla regelbundet. Många verkstäder gör detta gratis när du är där för andra tjänster. De fyller också på luft om det behövs.

Slitage på däcken kontrolleras också. Verkstaden mäter mönsterdjupet och ser till att däcken är säkra att köra på. De kan råda dig om när det är dags att byta.

Rulla till toppen