3 bästa däckverkstäderna i Mjölby:Omdöme, Pris & Betyg

När det är dags att byta däck eller fixa hjulinställningen på bilen är det bra att veta vilka verkstäder som finns i närheten. I Mjölby finns flera däckverkstäder att välja mellan för den som behöver hjälp med sina däck.

En upptagen verkstad med mekaniker som arbetar med bilar, hyllor fyllda med olika däck och en skylt som visar namnen på de tre bästa däckbutikerna i Mjölby

Jag har undersökt alternativen och tagit fram en lista över de tre bästa däckverkstäderna i Mjölby. De erbjuder allt från däckbyte och balansering till förvaring i däckhotell. Genom att välja en pålitlig verkstad kan du vara säker på att din bil får den service den behöver.

1) Däck & Bilcenter i Mjölby AB

Jag besökte nyligen Däck & Bilcenter i Mjölby och blev imponerad av deras omfattande tjänster. De erbjuder allt från däckbyte och balansering till hjulinställning och bilservice.

Deras däckhotell är en praktisk lösning för säsongsförvaring. För 795 kr per säsong får man förvaring, tvätt och skifte på bilen. Från våren 2025 höjs priset till 895 kr.

Jag uppskattade särskilt deras expertis inom hjulinställning. Det kostar från 1300 kr och hjälper till att minska däckslitage och förbättra bilens köregenskaper. Deras hjulskifte för kompletta hjul kostar 395 kr, men höjs till 425 kr våren 2025.

Verkstaden utför service och reparationer på de flesta bilmärken. De har ett brett utbud av däck och fälgar i olika prisklasser och hjälper gärna till att välja rätt för varje kunds behov.

Betyg: 4.8 (141 recensioner)
Plats: Hargsvägen 82, 595 54 Mjölby
Kontakt: 0142-127 90
Hemsida: Besök hemsida

2) Aspemars Däck & Bilservice

Jag besökte nyligen Aspemars Däck & Bilservice i Mjölby och blev imponerad av deras professionella service. De har ett brett utbud av däck från ledande märken och erbjuder både montering och balansering.

Personalen var kunnig och hjälpsam. De gav mig goda råd om vilka däck som passade bäst för min bil och körvanor. Jag uppskattade deras ärliga rekommendationer utan påträngande försäljningstaktik.

Verkstaden var ren och välorganiserad. Väntetiden var kort och arbetet utfördes snabbt och noggrant. De erbjuder även andra biltjänster som bromsbyte och oljebyte.

Priserna var rimliga för den höga kvaliteten på service och produkter. Jag kände mig trygg med att lämna min bil i deras händer och var nöjd med resultatet.

Betyg: 4,6 (52 recensioner)
Plats: Hulje, 595 94 Mjölby
Kontakt: 0142-342 70
Hemsida: Besök hemsidan

3) Euromaster Mjölby

Jag besökte nyligen Euromaster i Mjölby och blev imponerad av deras professionella service. Deras verkstad är välorganiserad och ren, vilket gav mig ett gott första intryck.

Personalen var kunnig och hjälpsam. De förklarade tydligt vad som behövde göras med mina däck och gav mig flera alternativ att välja mellan. Jag uppskattade deras ärliga råd och känsla för kundens behov.

Priset för däckbytet var rimligt och arbetet utfördes snabbt och effektivt. Jag väntade mindre än en timme innan min bil var klar. Under tiden kunde jag sitta bekvämt i deras väntrum och dricka en kopp kaffe.

Euromaster Mjölby erbjuder ett brett utbud av tjänster för både personbilar och lätta lastbilar. Förutom däckbyte har de även hjulinställning, däckförvaring och försäljning av nya däck från kända märken.

Betyg: 4,5 (80 recensioner)
Plats: Linköpingsvägen 5, 595 50 Mjölby
Kontakt: 0142-148 50
Webbplats: Besök webbplats

Vanliga tjänster hos däckverkstäder

En upptagen däckverkstad med mekaniker som arbetar med bilar, byter däck och inspekterar fordon i Mjölby. Verktyg och utrustning ligger utspridda runt om i verkstaden.

Däckverkstäder erbjuder flera viktiga tjänster för att hålla bilarna säkra och i bra skick. Jag ska gå igenom de två vanligaste tjänsterna som de flesta verkstäder utför.

Däckbyte och balansering

Däckbyte är en grundläggande tjänst som alla däckverkstäder utför. Det görs oftast två gånger per år – på våren och hösten. Priset ligger vanligtvis mellan 300-600 kr beroende på bilmodell och däckstorlek.

Balansering är en viktig del av däckbytet. Det innebär att vikter sätts på fälgen för att kompensera för ojämnheter i däck och fälg. En bra balansering minskar vibrationer och ökar däckens livslängd.

Många verkstäder erbjuder också däckförvaring mellan säsongerna. Det kostar ofta runt 600-1000 kr per säsong och inkluderar oftast tvätt och inspektion av däcken.

Hjulinställning

Hjulinställning är en annan viktig tjänst som många däckverkstäder erbjuder. Det handlar om att justera vinklarna på hjulen så att de står rätt i förhållande till varandra och vägen.

En bra hjulinställning ger jämnare däckslitage, bättre bränsleekonomi och säkrare körning. Det rekommenderas att göra en hjulinställning minst en gång om året eller var 20 000 km.

Priset för en hjulinställning ligger ofta mellan 800-1500 kr beroende på bilmodell. Många verkstäder erbjuder gratis kontroll av hjulinställningen vid däckbyte.

Rulla till toppen