2 bästa däckverkstäderna i Valdemarsvik: Omdöme, Pris & Betyg

När det gäller däckservice i Valdemarsvik finns det några bra alternativ att välja mellan. Jag har undersökt de lokala verkstäderna för att ta reda på vilka som erbjuder bäst service och kvalitet.

En livlig däckverkstad i Valdemarsvik, med mekaniker som arbetar på bilar och hyllor fyllda med olika däck

De två bästa däckverkstäderna i Valdemarsvik är Valdemarsviks Verkstadsbolag och Waldemarsviks Däckverkstad. Båda har gott rykte och erbjuder ett brett utbud av tjänster för däck och fälgar. De använder modern utrustning och har kunnig personal.

1) Waldemarsviks Däckverkstad AB

Jag besökte nyligen Waldemarsviks Däckverkstad AB och blev imponerad av deras service. De öppnar tidigt klockan 07:00 på vardagar, vilket passade mig perfekt. Personalen var proffsig och hjälpsam.

Verkstaden har modern utrustning för däckbyte och balansering. Jag fick snabb hjälp med mina vinterdäck. Priserna var rimliga för tjänsterna de erbjöd.

De har ett brett utbud av däck från olika märken. Jag uppskattade deras rådgivning om vilka däck som passade min bil bäst. Bokningen var enkel att göra via telefon.

Lokalerna var rena och välorganiserade. Väntrummet var bekvämt medan jag väntade på min bil. Totalt sett var jag mycket nöjd med mitt besök.

Betyg: 4.9 (16 recensioner)
Plats: Kopparhyttan 3, 615 33 Valdemarsvik
Kontakt: 0123-102 00
Webbplats: Besök webbplats

2) Vianor Valdemarsvik (Partner)

Jag besökte nyligen Vianor Valdemarsvik för att byta däck på min bil. Verkstaden ligger centralt på Storgatan och var lätt att hitta. Personalen var vänlig och professionell när de tog emot mig.

Vianor erbjuder ett brett utbud av däck från olika märken. Jag fick bra rådgivning om vilka däck som passade min bil och körvanor. Priset var rimligt för ett komplett däckbyte.

Väntetiden var kort och arbetet utfördes snabbt och noggrant. Lokalerna var rena och välorganiserade. Jag uppskattade att de erbjöd kaffe medan jag väntade.

Betyg: 3.5 (2 recensioner)
Plats: Storgatan 63, 615 32 Valdemarsvik
Kontakt: 0123-124 34

När ska man byta sina däck?

En bil parkerad utanför en däckverkstad i Valdemarsvik. En mekaniker inspekterar däcken, medan en annan mekaniker byter ut ett däckset.

Jag vet att rätt tidpunkt för däckbyte är viktig för säkerheten. Det handlar både om årstider och däckens skick. Låt mig förklara när du bör byta dina däck.

Säsongsvariationer

I Sverige behöver jag byta till vinterdäck senast 1 december. De ska sitta på till 31 mars om det är vinterväglag. Sommardäck sätter jag på när våren kommer och temperaturen ligger stabilt över 7°C. Oftast blir det i april eller maj. Dubbdäck får jag använda från 1 oktober till 15 april.

Tecken på slitage

Jag kollar mina däck regelbundet. När mönsterdjupet är mindre än 1,6 mm måste jag byta, men helst tidigare. Ojämnt slitage eller bulor i däcksidan är andra varningssignaler. Jag ser också upp för sprickor i gummit. Är däcken över 10 år byter jag dem, oavsett skick. Säkerhet kommer först!

Rulla till toppen