Jämförelse mellan Volvo V70 Fas 2 och Fas 1

Volvo-v70-fas-2

Volvo V70 har genomgått betydande förändringar mellan fas 1 och fas 2. Denna artikel utforskar de tekniska och komfort relaterade förbättringarna, inklusive motoruppgraderingar, nya säkerhetssystem och förbättrade design på interiör och exteriör. Jämförelsen ger en tydlig bild av hur dessa förändringar påverkar körupplevelsen och bilens totala prestanda.

Förbättringar och uppdateringar

Volvo V70 fas 2 introducerade flera konkreta förbättringar jämfört med föregångaren fas 1, både tekniskt och vad gäller komfort. Dessa uppdateringar bidrog till en modernare och säkrare bilupplevelse.

Tekniska förbättringar

Fas 2 av Volvo V70 innehåller väsentliga tekniska uppdateringar. Bland dessa finns:

 • Motor: Flera motormodeller förbättrades med nya tekniker, som variabla ventiltider, vilket ökade effektivitet och prestanda.
 • Säkerhetssystem: Fas 2 tog säkerheten till en ny nivå med system som IC (Inflatable Curtain) och ISOFIX-fästen för bakåtvända barnstolar.
 • Transmission: Den tidigare 4-stegade automatlådan ersattes med en mer sofistikerad 5-stegad adaptiv automatväxellåda.

Komfort- och bekvämlighet funktioner

När det kommer till komfort ser vi följande uppdateringar i Volvo V70 fas 2:

 • Interiör: Delvis ny interiör som inkluderade mer högkvalitativa material och en uppgraderad layout för förbättrad ergonomi och användarupplevelse.
 • Belysning: Utrustning som adaptiva xenon-strålkastare infördes för att erbjuda föraren bättre sikt under svåra körförhållanden, vilket också speglar Volvos engagemang för säkerhet.

Motorer och prestanda

I jämförelsen mellan Volvo V70 fas 1 och fas 2 kommer ni att se tydliga skillnader i motoralternativ, prestanda, bränsleförbrukning och växellådsalternativ.

Motoralternativ

Volvo V70 fas 1 erbjöd varianter som sträckte sig från den basmodellen 2.4L femcylindrig motor till kraftfullare turboalternativ som T5. Fas 2, som markerade en vidareutveckling, introducerade förbättringar som variabla ventiltider vilket ökade vridmomentet.

Prestanda

Förbättringarna i fas 2 resulterade i mer effektiva motorer med högre prestanda. Exempelvis erhöll den vidareutvecklade motorn i fas 2 ökat vridmoment, vilket förbättrade bilens acceleration och kördynamik.

Bränsleförbrukning och effektivitet

 • Bränsleförbrukning (Blandad körning):
  • Volvo V70 fas 1: ca 0,9 l/mil med manuell växellåda
  • Volvo V70 fas 2: Förbättrade modeller hade något lägre förbrukning, beroende på val av motor och utrustning.

Volvo V70 fas 2 introducerade mer bränsleeffektiva motoralternativ jämfört med fas 1, vilket ledde till lägre bränsleförbrukning och därmed en mer ekonomisk bil att äga och köra.

Växellådsalternativ

Fas 1 erbjöd såväl manuella som automatiska växellådor. I fas 2 ersattes den äldre 4-stegade automatväxellådan med en modernare 5-stegs adaptiv växellåda.

Skillnaden på exteriör

När du jämför Volvo V70 fas 1 med fas 2 märker du tydliga skillnader i bilens yttre. Från front till bakparti, finns det uppdateringar som påverkar både estetik och aerodynamik.

 • Frontparti: Fas 2 introducerar en omarbetad front med modernare strålkastare och en ny grill som tillför ett sofistikerat uttryck. Stötfångaren har också fått en mer strömlinjeformad kontur jämfört med fas 1.
 • Bakparti: På baksidan ser du att fas 2 har en mjukare och mer integrerad bakljus design, vilket bidrar till en förfinad look. Även bakluckans utformning och stötfångarens linjer har slipats för att matcha bilens övergripande modernare stil.
 • Karossen och dimensioner: Volvo V70 fas 2 behåller den grundläggande silhuetten men har vässat dimensionerna för att åstadkomma en mer samtida känsla. Bilen är designad för att ge intrycket av en kraftfullare hållning på vägen.
 • Fälgar och färgalternativ: Fas 2 erbjuder nya fälgar som kompletterar den moderna exteriören. Dessutom utökas spektrumet med färgalternativ, vilket ger dig fler möjligheter att personifiera din V70 med unika kombinationer som speglar din stil.

Ny design på interiör

I denna sektion kommer du att få en fördjupad förståelse för de konkreta skillnaderna inom interiörens design och funktioner mellan Volvo V70 fas 1 och fas 2.

 • Instrumentpaneler och mittkonsoler: Volvo V70 fas 1 erbjuder en traditionell och funktionell design, medan fas 2 introducerar en moderniserad instrumentpanel. I fas 2 hittar du en ny display och en mer sofistikerad layout i mittkonsolen som bidrar till en förbättrad användarupplevelse.
 • Dörrpaneler: Fas 1 karaktäriseras av sina robusta och enkla dörrpaneler. Med övergången till fas 2 får du se en uppdaterad design med nya materialval och förbättrad estetik som ger en lyxigare känsla och bättre komfort.
 • Sittplatser: Du kommer att märka att sittplatserna i fas 2 erbjuder förbättrad komfort och sidostöd, jämfört med de mer grundläggande sätena i fas 1. Materialen är av högre kvalitet, och i vissa modeller finns det till och med alternativ för ventilation och massage.
 • Belysning: Interiörbelysningen i fas 2 är mer sofistikerad med tillägg av subtila LED-ljus som skapar en behaglig atmosfär under körning, ett tydligt steg upp från den mer funktionella belysningen i fas 1.
 • Infotainmentsystem: I fas 2-modellerna finner du uppdaterade infotainmentsystem med bättre anslutningsmöjligheter, inklusive Bluetooth och GPS-navigeringssystem jämte en förbättrad ljudupplevelse. Fas 1-systemen är mer grundläggande och erbjuder de viktigaste funktionerna utan extra finesser som senare versioner har.

Sammanfattning

När du väljer mellan Volvo V70 Fas 1 och Fas 2 är det viktigt att beakta några centrala skillnader. Fas 1 har ofta en mer kantig design medan fas 2 har en rundare och modernare design.

Tekniska Uppgraderingar:

 • Motor: Fas 2 har förfinad motorprestanda med variabla ventiltider, förbättrat vridmoment och minskad bränsleförbrukning.
 • Säkerhet: Förbättringar som Inflatable Curtain (IC) och ISOFIX-fästen för barnstolar infördes.
 • Automatlåda: Uppdatering från en 4-stegad till en 5-stegad adaptiv automat.

Fas 2-modeller erbjuder modernare bekvämligheter och förbättringar inom säkerhet och effektivitet. Om du söker en Volvo V70 med en mer samtida känsla och bättre bränsleeffektivitet kan Fas 2 vara det rätta valet för dig.

Vanliga frågor och svar

Vad menas med fas 2 V70?

Fas 2 V70 avser andra generationens Volvo V70, tillverkad mellan 2000-2007.

Är V70 fas 2 en bra bil?

Ja, V70 fas 2 är känd för sin säkerhet, komfort och pålitlighet.

När kom fas 2 V70?

Fas 2 V70 lanserades år 2000.

Rulla till toppen