Få hjälp med att laga stenskott, bucklor och andra karosskador

Få hjälp med att laga stenskott, bucklor och andra karosskador

29 juni 2022 Av Av Stephen Sanders

Skador i karossen är något de flesta bilägare får uppleva förr eller senare. I de flesta fall är det inte förarens eget fel utan andra bilister som touchar bilen i ett parkeringsgarage, slår upp dörren i bilen bredvid, orsakar stenskott, eller liknande. Därför är karosskador ofta väldigt frustrerande. Dessutom kan det i många fall vara ganska dyrt att åtgärda. På grund av det rekommenderar att alla bilägare har kontakt med en seriös vagnskadeexpert som man kan vända sig till.

En av de absolut bästa som vi har varit i kontakt med är Ek Bil & Plåt AB som har en av landets ledande bilskadeverkstad i Värmdö, Stockholm. Här arbetar ett stort team som är experter på alla vanliga och ovanliga skador i plåt, plast och glas samt billackering.

Plåtverkstad 

Den huvudsakliga tjänsten som erbjuds av Ek Bil & Plåt är plåtverkstaden. Här hanterar man alla sorters skador i bilplåt och man använder sig av särskilt utvecklade och miljövänliga processer.

Dagens moderna bilar är i regel tillverkade i specialstål, aluminium och kompositmaterial, vilket man har lång erfarenhet av att arbeta med. Enligt gällande miljöregler måste man ersätta alla delar med begagnade delar i den mån det går, därför har man på Ek Bil & Plåt ett stort lager med just begagnade plåtdelar.

Naturligtvis rostskyddar man alla lagningar som görs, vare sig man skapar nya delar eller återanvänder begagnade delar från andra fordon.

Bilplast

Det blir allt vanligare med plastdetaljer och delar i moderna bilar vilket skapat ett nytt behov för plastverkstäder. Fördelen med skador i plastdelar är att de generellt sett är lättare att reparera än plåtskador, vilket är fördelaktigt både för plånboken och miljön.

Alla de som arbetar med plastdelar hos Ek Bil & Plåt är utbildade plastreparatörer med stor erfarenhet från branschen,

Billackering

Efter att man reparerat karosskador så måste bilen lackas om och det gör man direkt på plats. För att genomföra en korrekt lackering så slipas lacken först ned och därefter lackeras fordonet med flera lager marknadsledande lack.

Här sysslar man även med något som kallas ​​Quick Repair som är ett effektivt sätt att lackera mindre ytor, exempelvis repor. Därmed behöver man inte lackera om hela bilen och kan spara både pengar och tid.

Slutligen erbjuder Ek Bil & Plåt även tjänster för bilrutor som skadats av krockar eller stenskott.

OBS! Glöm inte att teckna vagnskadeförsäkring på bilen så att du slipper betala för reparation och lackering i fall du skulle skada bilen.