Kort introduktion om fälgar

Här på bytadack.nu bloggar vi om allt som berör fälgar, däck och bilhjul. Och i ett försök att inte rusa till slutsatsen tänkte vi inleda flödet med ett inlägg innehållandes en grundläggande guide om fälgar.

Med andra ord är detta vår snabba introduktion om fälgar. Men denna sidan kommer kontinuerligt uppdateras med ny, spännande och viktig information fälgar, hur man bäst tar hand om sina fälgar och andra tips om hjul och däck.

Vad är en fälg?

Vi har märkt att det råder viss förvirring hos en del gällande vad som är fälgen, däcken och hjulet. Detta grundar sig i att många som erbjuder däck och fälgar ofta inte är tydliga med skillnaderna på de olika delarna.

För att tydliggöra är fälgen en strukturell del av ett bilhjul. Det är den del som sitter i mitten av hjulet och som oftast är kromfärgad. På själva fälgen monterar man därefter däcket för att på så sätt skapa ett komplett hjul.

Med det sagt är många däck redan monterade på fälgarna och kallas därför för däck trots att det är ett komplett hjul, vilket är ännu en anledning till förvirringen kring begreppen.

Praktiska eller snygga fälgar?

Det finns idag två huvudsakliga anledningar att man köper nya fälgar. Antingen för att de har skadats och måste bytas ut eller för att man vill uppgradera sin bil med ett par riktigt snygga fälgar.

Så vad är egentligen bäst – snygga eller praktiska fälgar?

Svaret är att en kombination givetvis alltid är bäst när det går att lösa, annars ska man alltid prioritera praktiska och stabila fälgar. Som tur är säljer alla ledande tillverkare idag fälgar som både är stilrena och håller högsta möjliga kvalitets- och säkerhetsstandard.

Därmed är det inte längre ett aktivt val man behöver göra, utan man ska inte ha några problem med att hitta en fälg som är optimal i funktionalitet och dessutom riktigt snygg.

Konkava fälgar är en het trend

Under de senaste åren har en ny trend vuxit fram i bilbranschen och det är konkava fälgar.

Konkava fälgar kan bäst beskrivas som skålformade eller buktande fälgar. Anledning till att dessa fälgar har blivit så populära är endast estetiskt då de erbjuder en snygg och unik uppgradering av en bils naturliga profil.

Därför är konkava fälgar också som mest populära på dyrare och lite mer exklusiva bilmodeller. Fast det finns så klart undantag och en konkav fälg är ett ypperligt sätt att uppgradera även en billigare bil.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen