Allt du behöver veta om fälgskydd

Allt du behöver veta om fälgskydd

26 augusti 2021 Av Av Stephen Sanders

Fälgskydd är något som blir vanligare och vanligare. Det har också blivit en term många slänger med utan att kanske ha koll på vad det innebär. Ett fälgskydd låter som något externt, men är faktiskt en funktion på däcken. Vi går igenom allt du behöver veta om fälgskydd i det här inlägget. Behöver du mer detaljerad hjälp kan du alltid vända dig till experterna på däckvaruhuset.se – de kan hjälpa dig med allt som har med däck och fälgar att göra.

Fälgskyddet sitter längs kanten mellan däck och fälg, och är en utbuktning på däcket. Det skyddar med andra ord fälgarna mot trottoarkanter och liknande. Är du osäker på fälgskydd är något du ska satsa på eller inte? Vi skulle generellt rekommendera fälgskydd eftersom det alltid är bra att vara rädd om sina fälgar. Men det finns två typer av människor vi rekommenderar fälgskydd extra mycket till, nämligen lite sämre och mer vårdslösa bilförare samt de som har lagt mycket pengar på sina fälgar.

Den första gruppen, de lite vårdslösa förarna, behöver helt enkelt fälgskydd för sin bil och sina fälgars skull. Vi alla känner en person som kör lite för nära kanten eller som hastar sig igenom en fickparkering. Om du vet någon, eller vet att du själv, brukar slå i trottoarkanterna är det nog läge att överväga fälgskydd.

Den andra gruppen, som har lagt mycket pengar på sina fälgar, eller bara helt enkelt är rädda om dem bör också ha däck med fälgskydd. Hur duktig bilförare och fickparkerare man än är kan en olycka hända oss alla. Det kan vara stress, slarv eller yttre faktorer som gör att fälgen drar i trottoarkanten.