Våra favoritdäck sommaren 2021

däck sommar 2021

Sommaren är här och vi har hunnit testa och komma fram till våra favoritdäck sommaren 2021. Vi har tittat på pris, egenskaper och hållbarhet. Våra tre favoriter den här sommaren är ContiPremiumContact från Continental, Goodyear Efficientgrip Performance från Goodyear och Ventus Prime 3 från Hankook.

Continental ContiPremiumContact

Det här däcket är ett riktigt bra Premiumdäck som ger dig allt och lite till i körningen. Det kostar såklart därefter men greppet på vägen som de här däcken ger är något helt annat. Oavsett väder och vind finns en trygghet mot vägbanan och bromssträckan är kort i alla hastigheter.

Det är bekväma däck som inte avger buller eller höga ljud utifrån in i bilen. Med andra ord rullar bilen fram på ett bekvämt och tyst sätt längs vägarna. På sommaren är också risken för punktering ganska hög. Det här däcket är rustad med en SSR-teknik vilket innebär att man kan köra upp till 80 km i maximalt 80 km/h med punktering på däcket. Vi fick inte en chans att testa detta men ser det som en viktig fördel vid val av bildäck.

Goodyear Efficientgrip Performance

Detta är också ett däck som är riktigt bra när det kommer till väggrepp och bromssträcka på både våt och torr vägbana. Det går nästan känna greppet på vägbanan medan man kör. Det vi älskar mest med det här däcket är att det är ett tyst däck på vägbanan och ett däck som har fälgskydd. Man är ju rädd om sina fälgar och fälgskydd är nästan ett måste i vissa lägen.

Det är också ett däck med låg bränsleförbrukning sett till sin storlek och greppförmåga. Extremt bra grepp och lågt rullmotstånd. Goodyear använder en Fuelsaving-teknik som gör att energiförlusten minskar hos däcket. Du kommer väldigt långt på en tank med dessa däcken.

Hankook Ventus Prime 3

Det vi gillar med Ventus Prime 3 är bland annat att däcken är följsamma i hur du kör. Oavsett vilken typ av bilförare du är så samarbetar däcken med din körning. De har väldigt bra vattenavledning och därmed bra grepp och bromsförmåga på våt vägbana. De är även toppen på torr vägbana, till och med aningen bättre än på blöt.

Komforten och styrningen är på toppnivå och däcken är lite billigare än däcken ovan. Det är inte alltid man vill betala stora summor för däck och dessa är prisvärda samtidigt som de ger dig stabilitet och prestanda på vägarna. Sist men inte minst är det ganska lätta däck, samtidigt som de har en robust stomme. Man svävar fram längs sommarvägarna.

Kontakta ett proffs om du har frågor

Att välja nya däck till bilen är inte helt lätt, framför allt om man saknar kunskap om bilar. Därför rekommenderar vi att du vänder dig till ett bilverkstad som specialiserar sig på däck om du skulle har frågor eller behöver vägledning. På Bilringen i Gävle erbjuder de prisvärda däck från ledande tillverkare och kan hjälpa dig med allt från tips och råd till däckbyten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen